Chili – uusi kasvukausi

Uusi kasvukausi on alkamassa ja rohkeasti valmistelin hallussani olevia chilinsiemeniä kevättä ja kesää varten. Chilin kasvattaja en millään muotoa ole. Viime kesänä sain elämäni ensimmäiset kasvit kasvatettua siemenenstä asti. Sato oli maukas ja osa vielä köllöttelee pakastimessa.

Viimevuotisista siemenistä on vielä jäljellä. Itävyys oli aikaisemmin lähes 100%, joten toivon että vielä olisi sitä ytyä jäljellä vaikka siemenet ovat jo taas vuoden vanhempia.

Siemenpussit
Siemenpussit

Sain erään kukkalaitteen mukana oasis-sientä. Päätin käyttää sitä kasvulauttana. Kastelin lautan vedellä. Osaajat ja tietäjät kertovat että vesi pitäisi olla keitettyä. Sitä en tietenkään muistanut. Peruskastelu siis normivedellä ja lisä vesi keitettynä tälläkertaa.

Siemenrivit
Siemenrivit

Siemenet laitoin pienen liotuksen jälkeen yksittäin lautalle. Laatuja oli kaksi, joten tein kummallekin oman lautan.

Lautta
Lautta

Tikkuun (Bilteman sytyketikku – monikäyttöinen materiaali: http://nukkekoti.kinanen.fi ) tarkasti lajikkeen nimi.

Paikoillaan
Paikoillaan

Lauttojen päällä on olemassa kasvilamppu, jonka viime syksynä hankin. Tehokkuudesta en tiedä, mutta sehän tulee nähtäväksi kun alkuun päästään. Aurinkoisina päivinä siirrän lautat lähemmäksi ikkunaa. Kasvu oli hidasta edellisenä vuonna varmaankin myös vetoisuuden vuoksi, joten ainakin alkuun saavat olla suojaisemmassa paikassa keinovalon hellimänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *