Lohta ja chiliä

Kaupasta päätyi mukaan lohifile.
Puolikkaasta tein graavia ja toisesta puolesta päivän aterian. Pannulla paistettua kalaa ja wokkivihanneksia.

Etsin jotakin uutta marinadia kalalle ja törmäsin TÄHÄN

Yllättäen lähes kaikkia aineksia löytyikin kaapista ja oma chili punastelee pensaassa. Ei kun tuumasta toimeen, vai miten se meni. Leikkasin kalapihvit erikseen ja lopusta palasta päätin kokeilla ohjeen mukaista marinointia.

Ainekset tänään:

1 dl soijakastiketta
0.5 dl seesamiöljyä
1 rkl fariinisokeria
1 kpl punainen chilipalko
1 kpl sipulia
1 dl limen mehua

Ainekset
Ainekset

Alkuun pienin ylijäämä kalan kuutioiksi.

Lohikuutiot
Lohikuutiot

Seuraavaksi muut ainekset pieniksi palasiksi. Yhdistin soijan ja öljyn. Kaikki kuppiin ja sekaisin haarukalla.

Marinadissa
Marinadissa

Liemellä sivelin myös pannulla paistoon menevät kalapalat.

Marinoitumisen aikana pilkoin juurekset. Tänään mukana oli bataattia, porkkanaa, perunaa ja sipulia.

Juurekset
Juurekset

Juurestikut wokkasin voi-öljyseoksessa ja maustoin suolaa sekä mustapippurirouhetta.

Parin marinoitumistunnin jälkeen otin kupin jääkaapista. Näytti hyvältä.

Marinoitunut kala
Marinoitunut kala

Ja myös maistui. Ihan sellaisenaan ja suoraan. Hyvä ohje.
Testikalaa ja lientä oli vielä jäljellä. Hyvää tavaraa ei tietenkään laiteta hukkaan. Niinpä testimarinadin ainekset ja kalapalat päätyivät siivilän kautta paistinpannulle isompien kalapalojen paistamisen jälkeen.

Kalat pannulla
Kalat pannulla

Paistettunakin pikkupalat maistuivat erinomaisilta. Grilliin ne eivät tällä kertaa päätyneet vaikka alkuperäisessä ohjeessa niin ehdotettiinkin.

Pannulle päätyi vielä reilu loraus kermaa. Pian siitä sukeutui varsin aromaattinen soosi joka sopi paistetun kalan kanssa hyvin yhteen. Kalaa kalakastikkeessa 🙂

Annos
Annos

Teen toistekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *