Borssi 2

Laitetaanpa uudempi ja testattu ohje myös tänne.

Tänään mentiin näin 🙂

Ainekset

voi-oliiviöljy-seosta kuullottamiseen
¼ osa kaalia
4 keskikokoista sipulia
300g juuriselleriä
1,5 kg punajuuria
1 valkosipuli

2 chiliä
1/4 juuriselleriä
4 rkl tomaattipyreetä
luulientä tai kasvis- tai lihalientä kuutiosta
tuoretta sitruunatimjamia, muutama oksa
4 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
1dl  valkoviinietikkaa
paistettua/paahdettua pekonia ja smetanaa tarjoiluun

Pilkotut juurekset kulhossa

Pilkoin kaikki ainekset pieniksi siivuiksi.

Selleri, sipuli ja chili penittynä lautasella

Kuullotus voi/öljy seoksessa pienissä osissa ja kattilaan muhimaan luuliemen kanssa.

Juuresten kuulotusta voi-öljy seoksessa paistinpannulla

Lisäsin vettä sen verran että juurekset juuri ja juuri peittyvät.

Saavat muhia ainakin pari tuntia poreillen. Oman kokemuksen mukaa borssi vaan paranee ajan kanssa. Ja myös pakastamisen jälkeen, sillä tätä tulee tehtyä aina kerralla paljon.

Borssi kiehuu kattilassa

Annetaan muhia

Käytössä tälle satsille on 4 litran kattila.

Pekoni paistuu pannulla

Pekonin paahdoin pannulla murusina. Osan muruista lisäsin kattilaan. Osa jäi koristeeksi smetanan kanssa tarjoiluun.

Ja hyvää tuli 🙂

Valmis annos lautasella, päällä pekonimuruja ja smetanaa

Annos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *