Hirven vasan ulkofilee

Pakastimen kätköistä löytyi tälle päivälle hirven ulkofile.

Sulatin sen rauhassa ja otin sillä aikaa esille tarvittavia lisukkeita. Hieman silavaa – samasta pakastimesta, rosmariinia, suolaa, pippuria ja voita.

Ulkofile

Alkuun ylimääräisiä kalvoja hieman pois.

Pannu

Valurautapannuun köntsä voita ja rosmariinin oksa makua antamaan. Kun pannu hiljeni niin fileen palat pannulle saamaan väriä ja paistamaan pinnat kiinni.

Pannulla

Hyvä tuoksu levisi heti keittiöön 🙂

Vuokaan

Vuoan pohjalle laitoin sipulia ja kaalia antamaan makua. Lisäksi sinne olisi voinut laittaa mitä juuresta vaan, mutta tyydyin tällä kertaa tähän komboon. Fileet vuokaan päällimmäisiksi ja mausteet (suola ja pippuri) mukaan.

Silavat

Pannuun lisäsin vielä paistoliemen ja 1 dl vettä sekä päällimmäiseksi silavapalat pitämään huolta siitä, että filee ei kuivu. Silava ei ehdi kokonaan sulaa uunissa, joten sillä voi sitten vaikka huoltaa pannut.

Folio

Vuoan peitin foliolla ja lisäsin paistomittarin. Folio pitää huolta nestekierrosta, jolloin erityistä välivalelua ei lihalle tarvitse tehdä.

Hyvä sisälämpötila tälle fileelle on 65-66 astetta. Paistoin miedolla lämmöllä (n. 170 astetta) hieman vajaan tunnin.

Valmis

Paistamisen jälkeen liha vetäytyi peiton alla puolisen tuntia. Hyvä oli siivuttaa ohuiksi siivuiksi. Päälle vielä tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa.

Vuokaan jääneestä nesteestä ja kermasta valmistin paistopannulla maukkaan kastikkeen, johon lisäsin (myös pakastimesta 😀 ) suppilovahveroita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *