Kaalipihvit

Tänään syntyi kokeilevassa keittiössä mielenkiintoisia ja maukkaita kaalipihvejä uudesta kaalista.

Ainekset

Kaapista kaalin lisäksi sitä mitä sattuu olemaan ja voita.

Leikkasin kaalin parin sentin paksuisiksi ”pihveiksi” kaiken pohjaksi. Kaalia oli kaikkiaan 350g

Sipulit silpuksi. Puolikas jättisipulia ja 4 valkosipulin kynttä.

Sipulisilppua

Voita reilusti, vaikka lähemmäs 100g

Voisula

Voi kasariin ja sipulit voisulaan hautumaan.

Pihvit

Voisula-sipuliseosta kaalipihvien päälle ja uuniin 225 astetta ja puolisen tuntia. Sen jälkeen juustot päälle ja vielä uuniin n. 10 min. Mausteeksi päälle vielä suolaa ja mustapippurirouhetta.

Uunista ulos

Kaalipihvien kaverina uuniin päätyivät lämpiämään haukimurekepihvit. Hyvää yhdessä.

Annos

Annoksessa lisukkeena tomaattia ja salaattia sekä kesäperunan verran kirkasta perunasalaattia, jota syntyi edellisen päivän jäänteistä.

Chilin ystävänä olisin voinut laittaa kaalipihveihin mukaan tuoretta chiliä, mutta unohdin. Näitä teen vielä uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *