Kalapihvit

Paistetut pihvit kolmessa pinossa lautasen päällä

Pakastimeen on kertynyt lohen ja kirjolohen ruotoja päineen. Niitä on hyvä välillä käyttää pois. 

Ruodot isoon kattilaan kiehumaan. Kun ruodoissa kiinni olevat lihat ovat kypsiä saa ne riivittyä nätisti irti. Minun fileoimistani kaloista tulee aina paljon riivittavää 😀 

Tällä kertaa tein kalasaaliista pihvejä. 

Lisäksi tarvittiin

  • 3 kananmunaa
  • kermaa
  • sipulirouhetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • kuivattua tilliä
  • vehnän leseitä 
  • voita paistamiseen

Ensin sekoitetaan kanamunat, kerma ja kuivat mausteet sekä leseet. Leseiden tilalla voi olla myös korppujauhoja. Niitä vaan ei tässä taloudessa useinkaan ole saatavilla. 

Lopuksi seos yhdistetään kalamurujen kanssa. 

Paistetaan pannulla voissa. Käytin tänään lettupannua paistamiseen. 

Helppoa ja sotkevaa. Itse sain siivota keittiön lattiasta kattoon tämän jälkeen. Olkaa te muut tarkempia. 

Lopusta ruotokeitosta kannattaa keitellä vielä kalaliemet myöhempiä tarpeita ajatellen. itse tehty ruotoliemi on maukas lisä kokatessa. Ei tarvitse liemikuutioita 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *