Kermapossu

Tänään käsittelyyn pääsi porsaan ulkofileet. Jotakin tarjouslihaa marketin alelaarista.

Possu ei ole lempilihojani, joten taidot sen laittamiseen ovat jääneet vähäisiksi. Tänään sain possustani kelvollista ja maukasta, joten laitan tämänkin ohjeen talteen.

Porsaan ulkofilettä
sipulia
pekonia
kermaa
mausteita – rosepippuri, mustapippuri, kuivattuja yrttejä, suola, valkosipulijauhe
paistamiseen voita

Alkuun pienin sipulit ja pekonit (4 siivua) pieneksi

Siivutetut sipulit

Paistoin lihasiivut valurautapannulla.

Paistetut

Kuullotin sipulin ja pekonin pannulla. Lisäsin tilkan vettä niin sain pannunpesuveden mukana aromit talteen.

Lihojen päälle

Kumosin koko pannullisen lihojen päälle.

Kermassa

Lisäsin vajaa 2dl kermaa päälle. Koko komeus uuniin n. 150 astetta vajaaksi tunniksi.

Valmis possu

Valmis paistos näytti ja tuoksui hyvältä.

Lisukkeeksi aikaisemmin yli jääneitä uunijuureksia wokattuna ja koristeeksi granaattiomenan siemeniä.

Annos

Possu pysyi kermassa hautuessaan mehevänä. Yleensä onnistun sen kuivaamaan – laitoin sitten miten tahansa.
Resepti menee jatkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *