Tänään tehdään terveysvaikutteista kanaruokaa. Kaapissa on luomu kurkumaa, jota on jossakin kohden kulkeutunut kaupasta kotiin. Kurkumalla on tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia ja sen nimiin vannotaan montaa muutakin hyvää vaikutusta ihmisen elossa. Eli hyvin terveellistä ruokaa syntymässä.
Kurkuma on myös hyvä luonnon värjäämiseen soveltuva aines. Pidä siis huolta, että kurkuma ei värjää mitään sellaista, jonka et halua olevan keltaista.
Koronakanaan tarvitaan :
- Kanaa
- Inkivääriä
- Valkosipulia
- Kaalia
- Kurkumaa
- Paprikaa
- Varsiselleriä
- Minitomaatteja
- Chiliä
- Öljyä
- Korianteria
- Kookosmaitoa
- Limen mehua
Alkuun raastetaan inkivääri ja kurkuma raastimien pienimmällä terällä. Chili ja valkosipuli pienitään.
Kurkuma ja valkosipuli sekä muut pilkotut aineet pieneen kasariin ja muhimaan muutamaksi minuutiksi öljyn kanssa. Maut pyöristyvät ja pehmenevät.
Mausteiden muhiessa siivutetaan varsiselleri, kaali ja paprika.
Kanapalat wokataan tai paistetaan pannulla niin että pinta ruskistuu.
Kaalit ja muhinneet mausteet lisätään wokkipannuun.
Kun vihannekset ovat hetken kypsyneet, mukaan lisätään kookosmaito, tomaatit ja korianteri.
Annetaan kiehahtaa. Lisätään limen mehu. Tarkistetaan mausteet.
Kurkuma on voimakkaasti värjäävää, joten kannattaa olla tarkkana kaikessa minne kurkumaa tai valmista ruokaa tipahtelee 🙂
Lisukkeena tänään riisiä.