Kyssäkaalikeitto

Valitsin taannoin kauppareissulla mukaani jotakin itselle vieraampaa raaka-ainetta. Hankinnoista pääsi tänään käsittelyyn kyssäkaali

Tarvitaan:

Kyssäkaali (n. 1kg), omenoita ( 4 pientä), perunaa (6kpl), sipulia (2kpl). Lisäksi kermaa (tai smetanaa/creme fraichea), kasivislientä, suolaa, pippuria ja lusikallinen hunajaa sekä Koskenlaskija juustoa.

Kuori ja paloittele kyssäkaali, perunat ja omenat reilun kokosiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli.

Paloittelua

Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi niin että palat juuri peittyvät. Sekaan kasvisliemikuutio, luuliemi tai sopiva fondi.

Keitä kasvikset kypsäksi, noin 20-25 minuuttia.

Kattilassa

Kaada osa keitinliemestä toiseen astiaan. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella.

Soseuttaminen

Lisää kerma/smetana/creme fraiche ja tarvittaessa keitinlientä saadaksesi sopivan paksuisen keiton. Itse käytin tänään kaapissa olleet purkin pohjat ja voimakasta Koskenlaskija juustoa puoli pakettia.

Maun antajat

Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta hunajalla, pippurilla ja suolalla.

Päälle ripottelin kylmäsavuhirvirouhetta, jota löytyi pakastimen kätköistä.

Hirvi

Hyvää tuli.

Annos

Pehmeä ja maukas keitto. Voi tehdä uudelleen sitten kun seuraavan kerran osuu kyssäkaali kauppakärryyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *