Liuskaloora

Mennään välillä perinteisemmän ja yksinkertaisemman kautta.

Monesti ruuanlaitto menee hifistelyksi ja kikkailuksi tai siihen että on vaikka kuinka monta raaka-ainetta sekaisin. Hyvää tulee toki, ja niin toimin myös itse.

Tänään mennään vähällä ja isoäidin ohjein. Tosin pekonisiivuja nyt ei ole käytössä kuten isoäiti laittoi tähän, mutta mennään jauhelihalla sen sijaan.

Liuskaloora
  • Kilon verran perunoita
  • Sipuli
  • Jauhelihaa (500g)
  • Maitoa 0,5l
  • Vehnäjauhoja 3 ruokalusikallista
  • Voita
  • Suolaa
  • Pippuria

Perunat kuoritaan ja siivutetaan ohuksi lipareiksi. Sipuli kuoritaan, halkaistaan ja siivutetaan puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Paistinpannulle voita ja sinne ensiksi sipulit pehmenemään. Sipulit sivuun ja jauheliha paistumaan. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Perunasiivut huuhtelin kylmällä vedellä. Osa siivuista vuokan pohjalle. Päälle paistettu jauheliha ja sipuli. Jauhelihakerroksen päälle loput perunat.

Maito ja vehnäjauhot vatkataan sileäksi. Ripaus suolaa liemeen. Liemi perunoiden päälle.

Uuniin tunniksi ja asteita n. 180. Pinta saa hieman rusahtaa.

Hyvää tuli.

Annos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *