Osso Bucco

Tilaan vuosittain lihoja suoraan tuottajilta. Viimeisessä erässä tuli myös härän potka kiekkoja. Ajattelin tilatessa, että saan pienet härkäliemet niistä keitettyä. Sain paljon muutakin ja useammaksi päiväksi, sillä ihan pienen härän potkasta ei tainnut olla kysymys.

Neljä isoa kiekkoa. En edes omista niin suurta pataa mihin nuo olisi voinut laittaa. Päädyin isoon kattilaan ja liedellä hauduttamiseen uunin sijasta.

Ensiksi ruskistin potkakiekot yksi kerrallaan paistinpannussa.

Potkien jälkeen pyörittelin pannussa myös mausteet. Erilaisia sipuleita ja rosmariinia. Lisäksi kattilaan meni suolaa, tuoretta chiliä, persiljaa ja lime viipaloituna. Vanhan valkoviinilaatikon loput päätyivät myös häntäkattilaan.

Kattilaan päätyi myös purkillinen yrttistä tomaattimurskaa ja reilu puoli litraa. Näin saatiin nestettä sen verran että hännät juuri ja juuri peittyivät. Saivat hautua miedolla lämmöllä 4,5 tuntia. Siinä kohtaa lihat irtosivat jo hyvin.

Riivin lihat erikeesn ja sain ne mahtumaan nyt pikkupataan.

Jatkoin liemen keittämistä vielä jonkun aikaa ja otin talteen maukkaan liemen myöhempiä tarpeita varten.

Siivilöin liemen ja annoin jäähtyä sen verran että pakastuspusseihin sitä sai laitettua ilman että pussi rikkoontuisi kuumasta liemestä.

Lihan kaveriksi tuli sienirisottoa halukkaille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.