Peruna-porkkana lisuke

Annos jossa lisuke ja savukalaa sekä salaattia

Peruna-porkkanalisuke tuli tänään ajankohtaiseksi. Vastaava perunasta on jo aikaisemmin julkaistu osana toista reseptiä. Etsin sitä kuitenkin ajoittain itse, niin laitan tässä nyt yhden variaation ihan omakseen. 

Tänään tarvittiin:

  • Porkkana
  • Kolme kiinteää perunaa
  • Kermaa
  • Juoksevaa Koskenlaskijaa (naturel)
  • Pippurituorejuustoa
  • Vampyyrisuolaa
  • Vettä
Iso porkkana ja kolme perunaa leikkuulaudalla
Raaka-aineet

Aluksi porkkanat ja perunat rouveiksi paloiksi.

Raaka-aineet leikattuina isoiksi paloiksi
Palasiksi

Ensiksi porkkanat kiehumaan veteen. Porkkanalla on pidempi kypsymisaika kuin perunalla.

Porkkanat kiehumassa kattilassa
Porkkanat ensin

Noin 10 min päästä lisäsin perunat mukaan. Tasataan vesi määrä sellaiseksi että juuri ja juuri ne näyttävät olevan vedessä. 

Raaka-aineet kattilassa kiehumassa
Keitetään vähässä vedessä

Keitin n. 15 min kannen alla.

Lisäsin kattilaan 1 dl kermaa ja puoli purkkia Koskenlaskija ruoka –juustoa. Jääkaapin perukoilta löytyi myös tuorejuustopurkin loput jotka lisäsin mukaan. Sekoitin kaiken sekaisin ja jatkoin perunoiden hauduttamista vielä n. 10 min. Lopuksi maustaminen Vampyyrisuolalla joka tuo pikanttia potkua lisukkeeseen. 

Raaka-aineet juustoisessa kastikkeessa
Pieni haudutus vielä

Tänään se nautittiin savukalan ja salaatin kera. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *