Rahkainen pasha

Pasha on kuulunut pääsiäiseeni kohta 30 vuotta. Alkuun siihen tutustutti anoppi jonka juuret ulottuvat karjalaan. Siitä pashasta en niinkään erityisesti pitänyt, sillä se oli pohjaltaan niin aitoa kuin voi olla eli voi-pohjainen ihanuus. Pieni nökäre riitti hyvin pääsiäispöydän päätökseksi.

Alkuun pasha valmistui juustokehässä. Pari vuotta sitten hankin oman pashamuotin Onnimannista

Pashamuotti

Vaihtoehtoinen juhlaherkku muotoutui aikojen kuluessa omassa keittiössä.

2015 mukaelma:

3 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
500g maitorahkaa
3 kananmunan keltuaista
1 sitruunan mehu

Maun mukaan lisukkeita seokseen:
Mantelirouhetta, rusinoita (tai korintteja), kuivattua aprikoosia hienonnettuna tms.

Vatkaa kerma. Lisää rahka.
Sekoita keltuaiset ja sitruunamehu seokseen.
Lisää mantelirouhe ja hienonnetut rusinat tai aprikoosit seokseen.
Vuoraa pashamuotti, kahvisuodatin tai siivilä märällä harsoliinalla.
Kaada seos muottiin. Taita liinan reunat pashan päälle ja aseta kevyt paino massan päälle.
Laita valumaan viileään yön yli.

Valmis seos

Valumisen jälkeen muotti kumottiin isolle lautaselle. Siitä ei keritty kuvaa ottamaan 😀

Tuotos oli maukas ja lautaselta jokunen näköiskuva sentään tuli taltioitua.

Pashaa lautasella

Varsinaisesti kevyt-pashaksi ei tätä voi kutsua vaikka ei voita sisälläkkään. Kerma pitää kaloreista ja rasvoista huolen. Muotillisesta tuli maittavaa jäkiruokaa riittävästi n. 8-10 hengelle.
Tai – riippuu annoskoosta.

Makrot
Makrot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *