Tänään käsittelyyn pääsi siika. 

Tarvittiin:

Siikafileet leikkuulaudalla
Fileet valmiina

Aluksi poistin nahat fileistä. Ne lähtee siiasta hyvin vetämällä. Fileisiin ripottelin molemmille puolille suolaa ja valkopippuria ja jätin maustumaan muun valmistelun ajaksi. 

Sipuli ja sienisilppua leikkuulaudalla
Silpuksi menee

Sipulin ja sienet (pakastimesta ja ihan itse keräämiä) pilkoin pieneksi. Lisäsin mukaan alppiauringossa kuivatettuja kanttarelleja, joita on vielä muutama ruokalusikallinen olemassa. 

Sienet ja sipulit kuullottuvat paistinpannulla
Pannulle kypsymään

Sipulit ja sienet pääsivät pannulle kuullottumaan. Samalla haihtuu ylimääräinen neste sienistä. Kuullottumisen jälkeen lisäsin sekaan Koskenlaskijakuustoa ja raastettua parmesania. Jos lopputulos jää löysäksi niin voi lisätä hitusen vehnäjauhoja. Tavoitteena kiinteähkö muhennos. Jätin seoksen kuumalle pannulle odottamaan kokoamista. 

Lisukkeet pilkottuina leikkuulaudalla
Lisukkeet pieniksi

Lisukkeiksi tuli tänään porkkanaa, palsternakkaa ja kesäkurpitsaa pienikiksi kuutioiksi pilkottuna. 

Ja sitten kokoamaan. 

Siikafileet sidottuna ympyräksi ja sienimuhennosta sisällä
Kootaan yhteen

Siikafileiden selkäpuolelle asetin ison lusikallisen muhennosta ja kiepautin fileen sen ympärille. Kiinnitin fileen tikulla kiinni. Nostin varovasti kalat uunivuokaan ja lisäsin loput muhennokset päälle. 

Uunivuoka täydennetty lisukkeilla
Kaikki vuokaan

Pieneksi pilkotut vihannekset vuokaan ja sekaan vielä kalalientä noin puoleen väliin vuokaa. Päälle voi laittaa folion, niin vihannekset höyrystyvät samalla. 

Vuoka oli uunissa n. 25 min ja asteita vajaa 200. 

Annos, jossa pääosassa siikarulla, vihanneksia ja salaattia lisän lautasella
Annos

Ja valmista tuli. Muista poistaa tikku kalasta ennen ruokailua. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *