Aamiainen auringossa

Kesä on ollut kauttaaltaan vilpoisa kokemus. Moni asia sujuu viileässäkin ja kesä näyttää vehreältä ja hyvin voivalta luonnon osalta.
On jotakin mitä olen kovasti kaivannut läpi kesän. Rauhalliset ja linnunlaululliset aamuhetket pihalla kahvin ja aamiaisen kanssa. Joitakin aamuja on voinut viettää ulkona. Takana olevan kesälomapätkän aikana taisi olla pari aamua ulkona.

Aamiainen
Aamiainen

Lautasella oman maan vihreitä sekä öljy-sitruuna-chililiemessä kypsytettyä siikaa.

Joinakin kesinä kaikki ruuat on laitettu kesäkeittiössä. Siis terassilla olevalla grillillä. Nyt ne kerrat ovat yhden käden sormilla luettuja. Vaan vielä on kesää jäljellä :happy:

Pieni piha on kuin yksi lisähuone kesällä. Suojainen tila jonka olen ottanut mieleiseeni hyötykäyttöön.

Näkymä pihan perältä terassille
Näkymä pihan perältä terassille

Itse terassi on ehkä 9 m2 kooltaan, joten siihen juuri mahtuu pieni pöytäryhmä ja grilli. Terassin edustalla on kukkapenkki, jossa kasvaa viinimarjoja ja yrttejä. Marjapensaista on ollut paljon iloa. Vaikka en ole erityinenviherpeukalo, niin ne viihtyvät paikallaan ja tuottavat runsaasti satoa joka vuosi.

Viheransari
Viheransari

Kesän salaatit kasvavat pienessä kasvihuoneessa ensimmäistä kesää. Kesälelun ostin jo talvella kun halvalla sain. Alkuun mietin että olisin ne salaatit saanut kyllä varmaan kaupasta halvemmalla. Nyt en enää ajattele niin, sillä saaliini on tuolta niin monin verroin paremman makuisia kuin kaupan hevi-osastolta koskaan. Tomaatti viihtyy siellä myös mainiosti ja tekee kovasti hedelmää.

Chili
Chili

Tammikuussa istutuin chilin siemeniä keittiön ikkunalle.Ei meinannut tulla valmista. Ne kasvoivat vain pituutta tekemättä muuten yhtään mitään. Lopulta siirsin ne pihalle ajatuksella että kylmässä varmaan paleltuvat pois. Olin kuitenkin saanut ne niin pitkiksi ja pysymään hengissä että en raaskinut hävittää muuten.
Ja kas kummaa! Nyt sinne on ilmestynyt oikeita kukkia! Oletettavaa on että niitä ei mitenkään saa kypsiksi saakka kesän aikana. Joudunkohan miettimään sisämajoitusta sitten syksyllä?

Verenpisara
Verenpisara

Verenpisara viihtyy hyvin tänä vuonna. Aikaisemmin en ole saanut kukkimaan kunnolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.