Karitsa

Kokeilevan keittiön raaka-aineena on tänään karitsa. Kaupasta tarttui mukaan Uusi-Seelantilaista karitsan paahtopaistia. Pakastettu tuote suli hitaasti yön yli.
Marinadiin laitoin öljyä, korienteria, valkosipulia ja hieman turetta chiliä. Marinadissa lammas uiskenteli muutaman tunnin.

Karitsa marinoituu

Jos tämä on kokonainen karitsan paahtopaisti, niin melko pieni se on. Pieni eettisyyden mato nosti päätään, joten katsotaan löytyykö karitsaa myöhemmin ruokapöydästä.

Kämmeneen menevä

Lisäkkeeksi valmistin voissa haudutettua lanttua. Ainekset lanttua ohuina siivuina sekä suolaa ja voita sekä pikkuisen siirappia. Siirapin voi jättää poiskin jos ei makeudesta niin välitä.
Lanttusiivut vuokaan ja muuta vermeet päälle. Voita laitoin päällimmäiseksi muutaman reilun siivun. Lanttuhaude uuniin noin tunniksi. Alkuun 200 astetta. Lattujen saatua hieman väriä pintaan laitoin vuokaan kanne päälle ja laskin lämpötilaa karitsalle sopivaksi.

Lanttua

Paahdoin karitsan palaset kuumalla pannulla ennen uuniin laittamista. Pienet paistit kypsyvät nopeasti 170 asteisessa uunissa. Otin ne pois uunista kun mittari näytti 60astetta sisälämpötilaksi. Peittelin paistit vielä foliolla muun aterian valmistumista odotellessa.

Paahdettu karitsa

Annokseen valmistin salaatin retikasta, aurinkokuivatusta tomaatista, oliiveista, minitomaatista ja vihreästä salaatista.
Siivutetun paistin päälle laitoin vielä marinadipohjaista tahnaa (Jäi yli. Älä käytä marinadina käytettyä öljyä muuta kuin paistamiseen!) jota olin rikastuttanut vielä inkiväärillä.

Valmis annos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.