Kalamureke

Vaimis mureke leikkuulaudalla leikattuna kahteen osaan, leikkuupinnat näkyvissä

Tänään synty kalamureketta ja vähän muutakin. Pakastimeen oli taas kerääntynyt useamman kalan ruodot, joten oli hyvä aika ryhtyä niitä käyttämään.

Ja tämähän on helppoa kuin heinän teko, jos ei lasketa sitä tiskipuolta sitten kun homma on tehty 😀

Kalat kattilaan ja vettä perään.

Kattila jossa sisällä kalanruotoja, kalan pää näkyy ylä oikealla

Ruodot saivat hetken kiehua kattilassa. Sitten riipimispuuhiin eli kalan lihan irrottamiseen ruodoista. Iso kasa niitä taas tulikin. Huomasin heti että riittää muuhunkin kuin murekkeeseen, mutta se on jo taas toinen juttu.

Kuvassa ainekset, suolaa perunajauhoja mustapippuria, sipuli, paprika ja kaksi kananmunaa

Aineksia esiin. Tänään käytettiin:

  • Sipuli
  • Paprika, suippomalli oli
  • Kaksi kananmunaa
  • Kermapurkin loppu
  • Suolaa
  • Perunajauhoja ruokalusikallinen
  • Mustapippuria
  • Kuivattua tilliä
  • Voita
  • Korppujauhoja
Tehosekoittajassa kalamurenia, sipulia ja pala paprikaa

Sipuli, paprika ja kalapalat tehosekoittajaan ja surrur.

Seokseen lisätään kermaa

Sekaan vielä kermaa. Makua kannattaa tunnustella tässä kohtaa ja lisätä tarvittaessa mausteita.

Seokseen on lisättu kaksi kananmunaa, keltuaiset näkyvät kalamassan päällä

Lisätään kananmunat ja koko komeus vielä surrur. Kalamassa laitetaan vuokaan. Ei kannata täyttää ihan täyteen, koska paistos kohoaa uunissa. Vuoka oli voideltu ja korppujauhotettu.

Kalamassaa täynnä oleva vuoka on asetettu isompaan uunivuokaan ja väliin kaadetaan vettä

Murekevuoka asetetaan isompaan uunivuokaan ja täytetään kuumalla vedellä. Paistetaan uunin alatasolla n. 50 min.

Ole varovainen nostelussa, vesi on kuumaan uuniin mennessä ja myös pois otettaessa.

Valmis mureke vuokassa

Hieno ruskea pinta tuli. Vuoka saa hetken levähtää ja jäähtyä ennenkuin se kumotaan astiastaan pois. Jos olet hyvin voidellut vuokasi, niin se hoituu kätevästi.

Valmis mureke kahtia leikattuna leikkuulaudalla

Hyvä ja maukas tuli. Murekkeen voi koristella ja päällystää jos haluaa.. Tai sen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä aterian osana. Sopii hyvin myös leivän päälle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.