Kiovan kanaa

Valmis annos, kanafele, perunamuusia ja herneitä

Tänään lounas oli kantaa ottava ja tarjosi hiljaista tukea ukrainalaisille.

Päätin opetella tekemään Kevin kanaa. Kiovan kana on ruokalaji, joka valmistetaan kanafileesta ja yrttivoista paneroimalla. Ruokalajin alkuperän kerrotaan olevan kiistakapulana Venäjän ja Ukrainan välillä. Molemmat kertovat olevansa sen kehittäjiä. Kiovan kana on ollut myös tärkeä osa ukrainalaista kulttuuria. Siispä tutustumaan tähän makukokonaisuuteen.

Tarvitaan:

  • Voita (valkosipulivoihin sekä paistamiseen)
  • Öljyä
  • Kolme valkosipulin kynttä
  • Persiljaa
  • Kanan fileitä
  • Kaksi kananmunaa
  • Tilkka vettä
  • Vehnäjauhoja
  • Korppujauhoja
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Ensiksi valmistetaan yrttivoi.

Siihen tarvittiin: Voita, kolme murskattua valkosipulin kynttä sekä pakastimen pohjalta persiljaa. Huoneenlämpöiseen voihin sekoitetaan muut ainekset.

Valkoisessa kulhossa voikuutioita, murskattua valkosipulia ja persiljaa

Saatu seos voidaan pyörittää tangoksi ja laittaa pakastimeen jäähtymään.

Sushien valmistamiseen käytettävä muovinen muotti on täytetty voiseoksella.

Käytän maustevoipötköjen tekemiseen joskus Japanista tuomaani sushien valmistamiseen tarkoitettua muottia. Muotti vuorataan kelmulla ja voi asetetaan muotin pohjalle. Päällimmäinen muotin osa pyöristää tuotoksen.

Valkosipulitanko josta osa paloiteltuna leikkuulaudalla

Jäähtynyt/jäätynyt valkosipulivoi pilkotaan pienemmiksi palasiksi.

Fileerausveisi on kananfileen sisällä ja on viiltänyt sinne taskun

Fileerausveitsellä leikkasin taskun fileeseen. Kannattaa varoa, että ei puhkaise filettä 🙂

Kanan fileen taskuun on laitettu valkosipulivoi palasia

Valkosipulivoin palasia laitetaan tasku täyteen. Taskun pää sidotaan koktailtikulla umpeen niin että maustevoi ei karkaa sisältä pois.

Kolme lautasta, kaksi punaista ja yksi valkoinen. Valkoisessa lautasessa on kananmunaa ja punaisissa vehnäjauhoja ja korppujauhoja
Kuvan ylälaidassa käsi, joka pyörittää kanafilettä muna-vesi seoksessa. Alavasemmalla lautanen jossa on valmiiksi leivitetty kanafile.

Kuorrutukseen tarvitaan kolme ainesta. Kaksi kanamunaa rikotaan ja lisätään sekaan tilkka vettä. Venhäjauhoihin sekoitetaan muut mausteet. Tällä kertaa käytössä oli suolaa ja mustapippuria. Kolmannessa lautasessa on korppujauhoja.
Kanafile pyöritellään ensin muna-vesiseoksessa ja sen jälkeen vehnäjauhoissa. Lopuksi se pääsee korppujauhokylpyyn.

Kanafileet ovat paistinpannulla saamassa väriä pintaan

Fileet paistetaan voi-öljy seoksessa paistinpannulla keskilämmöllä sen verran että saadaan kauniin ruskea pinta.

Fileet asetetaan uunivuokaan ja uuniin n. 20 min ja asteita 200. Päälle kannattaa laittaa leivinpaperi, niin kanafileet eivät pääse palamaan ja kuivumaan.

Uunivuoka jossa paistetut fileet

Paistamisen jälkeen poistetaan tikut.

Valmis annos, kanafele, perunamuusia ja herneitä. Taustalla salaattia. Sitruunasiivuja kanafileen päällä

Ja sitten ei muuta kuin syömään. Kylkeen perunamuusia ja herneitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.