Krepit

Päivän raaka-aineita etsin jääkaapista. Eteen tuli jauhelihaa ja erilaisia vihanneksia. Kaikki eivät enää kaikkein napsakammassa kuosissakaan. Kaali oli jo parhaimmat päivänsä nähnyt ja lehtisellerin varren olisi voinut laittaa solmuun. Mitään oleellista pilaantumisen merkkejä niissä ei ollut, joten päätin hyödyntää kaiken löytämäni.

Ensin pilkoin pieneksi vihannes- ja juuresosaston tuotteet.

Pilkotut ainekset

Valkosipulia, varsiselleriä, sipulia, paprikaa porkkanaa ja valkokaalia.

Wokkipannulla freesasin ensin sipulit ja lisäsin loput ainekset sekaan.

Wokkipannulla muhimassa

Seuraavassa vaiheessa paistoin jauhelihan. Mitään mausteita en lisännyt jauhelihaan. Huomasin asian vasta jälkikäteen 🙂

Paistettu jauheliha

Räiskäletaikinaan tuli 1/2 litraa maitoa, kolme kananmunaa ja suolaa sekä vehnäjauhoja. Paistoin räiskäleet isolla pannulla. Paistamiseen käytin voita.

Kokoamisvaiheessa sivelin ensin puolikkaalle räiskäleelle hieman juoksevaa Koskenlaskijaa. Pari ruokalusikallista jauhelihaa ja kolme ruokalusikallista vihannesseosta. Koko komeus rullalle ja uuninkestävään vuokaan. Kaikkiaan sain yhdeksän kreppiä tehdyksi.

Vuokassa

Lopuilla vihanneksilla reunustin vuokan.
Päälle vielä juustoraastetta ja uuniin max. 20 min ja 175 astetta.

Valmis ruoka

Mausteita oli vähän, mutta ei se enempää olisi kaivannutkaan. Vihannesten ja sipulien aromit täydentyivät huippuunsa sellaisinaan. Suolaa tuli juustoista ja räiskäletaikinasta riittävästi.

Aikaa kului enemmän kuin normaalissa ruuanlaitossani, koska erillisiä vaiheita oli useampia. Lopputulos oli kuitenkin sen arvoinen.

Kaupan valmistiskissä kun kreppejä katsoo niin ei tule heti ajatelleeksi kuinka monta eri työvaihetta se mahtaakaan sisältää 🙂

Tähteitä ei jäänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.