Possupata sian luista

Kaupasta tarttui käteen pari pakettia sian luita. Toinen niistä pääsi heti käyttöön. Luut näyttivät mukavan lihaisilta 🙂 

Possun luut saivat pintaansa valmista RUB-maustetta. Laitoin varovasti, koska vahvuus saattaa välillä yllättää tottumattoman. Näin jälkikäteen voisin sanoa että olisi voinut olla enemmänkin. Kevyt hieronta kuitenkin palasille niin maku tarttuu pintaan. 

Valurautapata jonka pohjalla juureksia, sian luita reunalla
Mausteita matkaan

Lähdin valmistukseen rautapadan kanssa. Padan voitelin Muurikka-silavalla sisäpinnoiltaan. Pohjalle sipulia, porkkanaa ja varsiselleriä. 

Rautapata, jossa kaikki lihapalat ladottuna päällekkäin
Kaikki pataan

Luut ladoin pataan ja lisäsin vettä niin että juuri ja juuri peittyivät. Koko komeus uuniin, alkuun lämpöä oli 200 astetta, mutta laskin sen 150 asteeseen kun padan nesteet alkoivat poreilla. Pata sai olla uunissa reilun pari tuntia. 

Juurekset leikkuulaudalla
Mitähän lisukkeita laittaisi

Valmistelin muut juurekset ja lisukkeet. Kuorin ja pilkoin. Tänään pataan pääsi pari perunaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, varsiselleriä, sipulia ja palsternakkaa sekä yksi chili. Olisi voinut olla toinenkin, koska käyttämäni oli melko mieto. Talvisissa padoissa saa olla vähän potkua 🙂

Rautapadassa muhineet lihat pääsivät käsittelyyn, kun luut irtosivat kunnolla lihasta. Riivin ja pilkoin lihat suupaloiksi ja asetin keraamiseen pataan yhdessä pilkottujen vihannesten kanssa. 

Juurekset ja riivityt lihat padassa
Puolivalmista jo

Liemeksi tuli sama jo aromatisoitunut liemi, kuin missä luut olivat hautuneet. Lisäsin vain suolaa ja hieman tomaattipyrettä. 

Ja taas mennään uuniin jatkamaan hautumista niin kauan, että juurekset ovat syöntikelpoisia. 

Valmis ruoka uunista tulleena
Valmista tuli

Hyvää tuli ja myös riittävästi. Kahden hengen talous syö tästä itsensä kylläiseksi parikin kertaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.